srijeda, 19. listopada 2016.

Sufinanciranje kupovine softvera

ek i minpoObavještavamo Vas da je objavljen natječaj
KOMPETENTNOST I RAZVOJ MSP
Cilj natječaja je jačanje regionalne konkurentnosti temeljem razvoja malog i srednjeg poduzetništva odnosno razvoj novih kompetencija i otvaranje novih radnih mjesta.
Prihvatljive aktivnosti: 
  1. ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu:
  • priprema zemljišta;
  • krčenje zemljišta;
  • trošak gradnje, rekonstrukcije, modernizacije zgrada, poslovnih prostorija, drugih objekata i njihovog neposrednog okruženja i okoline, direktno povezanima s rezultatima projekta;
  • komunalni doprinos, cijene vodnih i energetskih priključaka, trošak uporabne dozvole;
  • nabava novih strojeva, opreme, alata, radnih vozila te s njima povezani troškovi aktiviranja, transporta, montaže i stavljanja u pogon, ako ih u pogon stavlja dobavljač;
  • troškovi montaže opreme i strojeva također su prihvatljivi ako su prikazani na istom računu s nabavljenom opremom te predstavljaju sastavni dio nabave opreme;
  • ulaganja u mjere energetske učinkovitosti, povezana sa svrhom projekta;
  • nabava mjernih uređaja povezanih s projektom;
  • troškovi informatičko-komunikacijskih i audio/video rješenja (hardver i softver) koji su izravno povezani sa svrhom projekta;
  • nabava patenata, autorskih prava, znanja ili drugih vrsta intelektualnog vlasništva, ako udovoljava čl. 7 Programa potpora.
  1. potpore za savjetodavne usluge  mogu se dodijeliti za troškove savjetodavnih usluga koje pružaju vanjski konzultanti i koje nisu vezane uz stalne ili periodične aktivnosti, a uključuju troškove: usluga upravljanja projektom; usluga provedbe javne nabave za potrebe projekta; usluga izrade natječajne (javna nabava) i provedbene dokumentacije (npr. izvedbeni projekt); usluge revizije za verifikaciju troškova projekta.
  2. Potpore za sudjelovanje na sajmovima, mogu se dodijeliti za troškove nastale za najam, uređivanje i vođenje štanda pri sudjelovanju poduzetnika na određenom sajmu ili izložbi s ciljem predstavljanja proizvoda koji je rezultat investicije za koju je odobrena potpora.
  3. Potpore za usavršavanje, se ne mogu  dodijeliti  za usavršavanje koje korisnici provode radi osiguravanja sukladnosti s obveznim nacionalnim normama o usavršavanju.
  4. Potpore male vrijednosti mogu se dodijeliti za troškove pripreme natječajne dokumentacije za projekt ulaganja, troškove vezane za implementaciju sustava grijanja i hlađenja te troškove vezani za aktivnosti promocije i vidljivosti projekta ulaganja.

Prijavitelji: pravne ili fizičke osobe koje su mikro, malo ili srednje poduzeće
Minimalan iznos sufinanciranja iznosi 300.000 kuna
Maksimalan iznos sufinanciranja 30.000.000 kuna.
Intenzitet potpore: 35% za srednje poduzetnike i 45% za mikro i male poduzetnike
Rok za ovaj trajno otvoreni Poziv počinje teći od 1. lipnja 2016. godine i traje do 31. prosinca 2016. godine.

Nema komentara:

Objavi komentar